Werkzoekende man vaker naar plastisch chirurg

0

Amerikaanse mannen gaan steeds vaker naar de plastisch chirurg. Het zijn vooral oudere mannen die zo hun kansen op de arbeidsmarkt willen vergroten.

Dat meldt de American Society of Plastic Surgeons (ASPS) maandag. De organisatie meent dat de toename van het aantal ingrepen een teken is dat de recessie op zijn einde loopt.

Het totale aantal ingrepen bij Amerikaanse mannen steeg met 2 procent. Maar er is vooral een stijging van het aantal facelifts (14 procent) en liposuctie-ingrepen (7 procent). ,,De wat oudere man maakt zich zorgen over de jongere generatie waarmee hij moet concurreren”, zei ASPS-voorman Phillip Haeck. Oudere mannen ,,zoeken werk en vinden dat ze er jonger uit moeten zien om meer kans te maken”.

Het zijn vooral mannen tussen de veertig en 55 die aan zich laten sleutelen. Neus- en oogcorrecties en liposuctie zijn het populairst.

Lees ook:
> ‘Werknemer moet zelf ziekteverzuim betalen’

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.