Werkgevers korten 20 procent op scholingskosten

1

Werkgevers hebben flink gesneden in scholingsuitgaven voor hun personeel. Vergeleken met 2008 gaven zij vorig jaar gemiddeld 20 procent minder uit.

Dat blijkt uit een onderzoek dat adviesbureau Berenschot in opdracht van tijdschrift HR Strategie uitvoerde. Het onderzoeksrapport ‘Ken- en stuurgetallen personeelsmanagement 2011-2012’, waaraan meer dan 230 HR-professionals hebben deelgenomen, meet prestaties op het gebied van in- en uitstroom van personeel, verzuimmanagement, opleidingen, personeelsbezetting en budgetten.

De onderzoekers wijten de daling aan de recessie.

Gemiddeld 794 euro
De meeste organisaties maakten de afgelopen jaren hun scholingspotje niet op, wat volgens HR Strategie gebruikelijk is. Per medewerker gaven de onderzochte organisaties in 2010 gemiddeld 794 euro uit, terwijl 934 euro was begroot. In 2008 was dit respectievelijk 988 euro en 1030 euro.

Recessie 
Voor 2011 ligt het gemiddelde opleidingsbudget per medewerker 3 procent lager (906 euro) dan in 2010. Ook deze daling is het gevolg van de recessie, zo blijkt uit het onderzoek.

 
 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. schandalig dat werknemers van maasstad zo in de steek gelaten worden als het gaat om scholingsaanbod! kwaliteitsachteruitgang is kennelijk wat maasstad wil! om nog maar te zwijgen over de topsalarissen van de specialisten die schijnbaar niet aangetast worden. het scholingspotje voor andere dingen gebruiken, ja dat is pas echt laag!! heel veel medewerkers willen snel weg bij deze werkgever! dat heb ik uit betrouwbare bronnen. logisch natuurlijk! het enige wat telt in maasstad is productie draaien,productie draaien,productie draaien! Bah! heeft niets meer met menswaardigheid naar patienten te maken! nee, geef mij het SFG maar, zij weten pas hoe ze voor hun patienten en vooral hun mederwerkers moeten zorgen!!

    afs. een teleurgesteld personeelslid