Voorbeeldbrief uitnodiging planningsgesprek

0

Deze brief kan door de leidinggevende worden gebruikt om een werknemer uit te nodigen voor een planningsgesprek (ook wel doelstellingsgesprek genoemd).

 

Waarschuwing/uitleg
Verstuur de brief minimaal twee weken voordat het gesprek plaatsvindt. Geef in de brief duidelijk aan wat het doel is van het gesprek en wat u van de werknemer verwacht.
Het is natuurlijk ook mogelijk om de werknemer per e-mail uit te nodigen.

Voorbeeldbrief
Uitnodiging planningsgesprek

[Bedrijf afzender]
[Naam afzender]
[Adres afzender]
[Postcode + plaats afzender]


[Naam werknemer]
[Adres werknemer]
[Postcode + plaats werknemer]
[Plaats],[datum]


Betreft: Uitnodiging planningsgesprek


Beste [naam werknemer],


Zoals bekend start in januari de cyclus plannen, functioneren en beoordelen. Het planningsgesprek is het eerste gesprek in deze cyclus.


Hierbij nodig ik je uit voor het planningsgesprek. Dit gesprek vindt plaats [datum]om [tijd]. [Indien noodzakelijk kan een locatie worden opgegeven.]

Ter voorbereiding op het gesprek ontvang je van mij een leeg Persoonlijk Jaarplan en jouw functiebeschrijving. Het afdelingsplan heb je al in bezit. Op basis van deze documenten vraag ik je de doelen die je jezelf komend jaar wilt stellen te benoemen. Denk daarbij bijvoorbeeld na over zaken als:

  1. Aan welke afdelingsdoelen kan ik een bijdrage leveren?
  2. Hoe ziet mijn bijdrage eruit? Welk resultaat wil ik boeken? Hoe kan het resultaat worden gemeten?
  3. Wat is ervoor nodig om dit te bereiken? Heb ik een cursus of opleiding nodig? Of moet er randvoorwaardelijk (tijd, geld, middelen) iets worden geregeld?

Tijdens het gesprek is er ook ruimte om het Persoonlijk Ontwikkelplan te bespreken. Zou je, wanneer je daarover beschikt, alvast een kopie aan mij kunnen geven? Dan kan ik mij daarop voorbereiden.
Met vriendelijke groet,

[naam leidinggevende]

Bijlagen: Persoonlijk Jaarplan
Functiebeschrijving


Dossier Planningsgesprek »


MEER WETEN?

Op XpertHR.nl vindt u uitgebreidere informatie over verschillende arbeidsverhoudingen met voorbeelddocumenten, checklists, et cetera.
CONTACT
XpertHR.nl is dé HR Antwoordbank. Bent u geïnteresseerd in XpertHR? Vraag dan een demonstratie aan op www.xperthr.nl of bel (020) 515 9555.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.