Videogames bewezen effectief bij trainen managers

1

Met behulp van videogames kunnen in een veilige omgeving vaardigheden worden getraind die nodig zijn om effectief te kunnen functioneren als manager.

 

Er wordt wat minachtend gekeken naar videospelletjes. Echter, steeds meer leiders en wetenschappers zijn ervan overtuigd dat videogames zeer waardevol zijn bij het trainen van managers. Veel grote organisaties gaan dan ook over tot het invoeren van gamingprincipes, bijvoorbeeld voor het trainen van nieuwe medewerkers. Auteur Scott Steinberg stelt dat eelt op de duim wel eens het kenmerk kan zijn van toekomstige succesvolle leiders.

Door het spelen van games leren medewerkers omgaan met schaarse middelen en stressvolle situaties  en wordt het probleemoplossend vermogen gestimuleerd. Door het spelen van games als War of Warcraft leren zelfs kinderen al hoe ze moeten delegeren, samen moeten werken en gemeenschappelijke doelen moeten nastreven.

De Federatie van Amerikaanse wetenschappers (FAS) pleit ervoor dat kinderen meer games moeten spelen, in plaats van minder. Kinderen en studenten worden zo voorbereid op de almaar meer competitieve en globaliserende markt. Het spelen van complexe games bevordert strategisch denken, probleemoplossend vermogen, analytische vaardigheden, het vermogen om plannen te formuleren en uit te voeren en het vermogen om snel te reageren op veranderende omstandigheden. Precies die eigenschappen die werkgevers zoeken in hun (toekomstige) managers, aldus het FAS.

Dr. Jeffrey Taekman, directeur van Duke University’s Human Simulation is van mening dat serious games en virtuele omgevingen de toekomst zijn van het onderwijs. Studenten kunnen zo experimenteren en waardevolle vaardigheden ontwikkelen. Deze games en simulaties zijn ook nog eens schaalbaar en hoeven niet in traditionele klaslokalen verzorgd te worden. Alles kan vastgelegd worden en afgezet tegen benchmarks. Taekman is ervan overtuigd dat lesboeken verdwijnen. “Gameplatforms bieden een interactieve mogelijkheid voor studenten om te leren en informatie in een specifieke context toe te passen.”

Er is wetenschappelijk bewijs dat mensen die games spelen 10% tot 20% betere cognitieve vaardigheden hebben dan mensen die geen games spelen. Na het deelnemen aan een simulatie heeft negen op de 10 deelnemende  hulpverleners er meer vertrouwen in dat zij uitdagingen die ze tegenkomen in hun werk beter aankunnen.

Games bieden een veilige, stimulerende omgeving waarin medewerkers en managers kunnen experimenteren met nieuwe tactische benaderingen of voor het uitwerken van alternatieve scenario’s. Kennis kan realtime worden toegepast. Learning on the job in een veilige, risicoloze omgeving. Faalkosten worden op deze wijze teruggedrongen. Het spelen van games is bovendien plezieriger dan in een klaslokaal zitten of het aanhoren van een presentatie of lezing.

Steeds meer ondernemingen, zoals bijvoorbeeld Cisco, Nortel en Hilton, laten dan ook games ontwikkelen of maken gebruik van gamingprincipes om medewerkers te trainen in klantgerichtheid, samenwerking in teams te bevorderen of om om te gaan met onverwachte omstandigheden.

Scott Steinberg besluit met een welgemeend advies aan toekomstige leiders: Besteed naast het oppoetsen van je cv aandacht aan de vaardigheid om knoppen in te drukken.

Deze bijdrage, met meer voorbeelden, is te vinden op de site van Fastcompany.


Meer Mediascan »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Rudolfo PhD. op

    Grotere nonsens is nauwelijks denkbaar. Wat zich vervelende, pseudo- academische “goeroes” en gesjeesde journlisten al niet voor onzin uit de kast halen om de publieke aandacht te trekken.
    Brood op de plank dus we schrijven maar weer eens iets op. Het succes van managers, –en dat is van alle tijden– wordt bepaald door het beschikken over voor functies relevante management vaardigheden, capaciteiten en persoonlijkheidskenmerken. De rest is geiteharensokken onzin die goed past in het huidige tijdsbeeld van gepionier met bv de nieuwe media. Zaken die alleen maar afleiden van de essentie. Daar is de lol ook al bijna weer vanaf.