Vervangt robot HR-professional?

0

Volgens HR-blogger Steve Boese vervangt de robot straks de HR-professional.

Boese constateert dat het lang niet alleen ‘de handjes’ zijn die vervangen worden door robots. Ook kenniswerkers staan nadrukkelijk op de nominatie.

Studie
Boese refereert aan de studie die wetenschappers Carl Benedikt Frey en Michael Osborne van de University of Oxford eind 2013 publiceerden: The Future of Employment: How Susceptible are Jobs to Computerisation?

I, Robot
Boese schat de kans in dat HR-professionals vervangen zullen worden door robots. Dat doet hij aan de hand van criteria die in het research paper staan. Deze criteria zijn: waarneming en manipulatie, creatieve intelligentie en sociale interactie en intelligentie. Als je deze criteria vertaalt naar het werk van HR-professionals, zijn deze taken dan makkelijk te leren door een machine of zou een robot dit nooit kunnen?

Organisatiebreed kijken
Boese roept HR-professionals op toch vooral niet alleen naar de eigen functie te kijken. Veel interessanter is het om alle andere functies binnen de organisatie te beoordelen op basis van de criteria. De CEO zou in de nabije toekomst wel eens de vraag kunnen stellen welke functies geautomatiseerd kunnen worden. De HR-professional moet zich dus afvragen: ‘Hebben we iemand nodig voor deze functie’ in plaats van ‘Wie is de beste persoon voor deze functie’.

Lees of een robot de taken van een HR-professional kan leren en hoe groot de kans is dat hij de HR professional vervangt.

Bron: Fistfuloftalent

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.