Verschuivingen in subtop van favoriete werkgevers

0

Voor het derde achtereenvolgende jaar komt de Rabobank in het Intermediair Imago Onderzoek als favoriete werkgever uit de bus onder jonge hoogopgeleiden. De verschuivingen vonden in de subtop plaats.

De top-7 van favoriete werkgevers onder hoogopgeleiden (Rabobank, Philips, Shell en Unilever, ING, KLM en Heineken) is onveranderd gebleven. De grote verschuivingen vonden plaats de posities daaronder.

Zo zijn Google (van 10 naar 8) en vooral ASML (van 23 naar 12) en Apple (van 37 naar 14) “als een komeet omhoog geschoten”, zo meldt het Intermediair Imago Onderzoek

De Politie en TNO
Opvallende dalers onder de werkgevers zijn de Politie en TNO. De eerste organisatie stond in 2008 en 2009 nog stevig in de top-tien van populairste werkgevers, maar is nu gedaald naar de vijftiende plaats. TNO van de 9de naar de 13de plek.

Mba’s hebben hun glans verloren
Ook geeft het onderzoek aan dat de jonge hoogopgeleiden voor hun 65ste met pensioen willen, maar dat bijna geen van de jonge hoogopgeleiden nog in die mogelijkheid gelooft. Mba’s of andere postdoctorale opleidingen worden steeds minder interessant voor de groep. Dit jaar gaf nog slechts 3,6 procent van de respondenten aan dit jaar een mba te beginnen, tegen 5,4 procent in 2008.

Mannen verdienen meer en werken meer
In het onderzoek is de hoogopgeleide respondenten ook gevraagd wat hun jaarsalaris bedraagt. Hieruit bleek dat tweemaal zo veel mannelijke als vrouwelijke respondenten een jaarsalaris van meer dan 45 duizend euro verdienen. Daar moet wel bij opgemerkt worden dat mannen gemiddeld vier uur meer per week werken.

 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.