Vacatures in groeiend varkensbedrijf

0

In de varkenshouderij is een groeiende behoefte aan personeel. Boerenorganisatie ZLTO en personeelsbemiddelaar AB schatten dat er op dit moment mogelijk tot 1000 vacatures zijn.

De reden is dat kleine familiebedrijven stoppen en dat bedrijven doorgaan steeds groter worden. AB begint onder meer een campagne om vrouwen te werven voor het werk in de (kraam)stal.

In Brabant en Limburg organiseert de personeelsbemiddelaar de komende tijd open dagen bij verschillende varkenshouders om vrouwen te interesseren voor de varkensverzorging, kondigde een woordvoerster maandag aan.

Het traditionele familiebedrijf zonder personeel verdwijnt langzaam. Varkenshouders hebben steeds vaker hulp nodig en hebben soms zelfs 6 of 7 mensen in dienst.

De gespecialiseerde mbo-opleiding voor het personeel in de varkensstal levert per jaar maar 50 vakkrachten af, aldus cijfers van de boeren. Alleen al door natuurlijk verloop zijn per jaar 500 werknemers nodig. Door de schaalvergroting komen daar jaarlijks naar schatting 250 tot 500 voltijdbanen bij.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.