UWV promoot baan als leerkracht

2

Uitkeringsinstantie UWV gaat proberen hoogopgeleide werklozen warm te maken voor een baan als leraar.

Het onderwijs is een van de weinige sectoren die te maken heeft met een tekort aan arbeidskrachten, terwijl de werkloosheid stijgt. De komende jaren komen er naar verwachting vijfduizend banen vrij. Bovendien groeit dat aantal omdat de sector sterk vergrijst.

Dat lieten de instantie en de VO-raad vrijdag weten. Zij hopen nieuwe leerkrachten te trekken door mensen te laten snuffelen aan het voortgezet onderwijs. Ze denken aan stages op middelbare scholen. Zo kunnen werkzoekenden ervaren of een baan in het onderwijs iets voor ze is. Als ze enthousiast zijn, kunnen ze naast het werk een onderwijsbevoegdheid halen.

Momenteel zijn 77.000 hoogopgeleiden op zoek naar werk. Veel werknemers die dreigen hun baan te verliezen of die al kwijt zijn, kloppen aan bij de zogenoemde mobiliteitscentra die zijn opgezet om de werkloosheid tijdens deze economische crisis het hoofd te kunnen bieden.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

 1. Gabri?lle Schein op

  Geachte,

  Op dit moment heb ik een WAO uitkering in de schaal 35%.
  Ik ben HBO geschoold, psycholoog.
  Ruime ervaring in het geven van trainingen, cursussen.

  Graag ontvang ik van u een bericht, hoe kan ik als docent in het voortgezet onderwijs les geven.

  Hoogachtend,
  G.Schein

 2. Geachte,

  met spoes eis ik deze vraagstelling, zie boven, ondertekend door mij te verwijderen.
  Bij geen reactie, worden er juridische maatregelen getroffen.
  Hoogachtend,
  G.Schein