Tijd en geld besparen met één gratis adres voor opleidingsinformatie

0

Bespaar tijd en geld in het zoeken naar en vergelijken van cursussen en opleidingen. Vanaf vandaag werken Nederlandse opleidingsinstituten samen aan één standaard en één adres waar ze alle informatie over het gemeenschappelijke opleidingsaanbod gratis aanbieden.

Hiervoor is de onafhankelijke Stichting EDU-DEX opgericht.
Rino Schreuder, secretaris van Stichting EDU-DEX: “De opleidingsmarkt is niet transparant.  Er zijn duizenden aanbieders en ieder heeft zijn eigen definitie en standaard. Het zoeken en vergelijken van cursussen en opleidingen kost een bedrijf veel tijd en bakken met geld. De opleidingsinstituten maken nu één standaard voor opleidingsinformatie. De opleidingsgegevens van de verschillende instituten worden dan gezamenlijk aangeboden aan hun afnemers.”

Bespaar tijd en geld

“Door de samenwerking ontstaat er één adres waar de P&O’er zijn informatie gratis kan binnenhalen,” vertelt Schreuder verder. “Bedrijven moeten daar nu nog vaak voor betalen, maar straks dus niet meer. De site van EDU-DEX is een business-to-business website en werkgevers registreren zich ook gratis. Door de standaard worden cursus- en opleidingsgegevens inzichtelijker, kun je deze straks sneller en efficiënter verzamelen en met elkaar vergelijken en het kost je niks. Dit initiatief zorgt voor een meer transparante opleidingsmarkt.”

Planning

De toepassing van de EDUDEX-standaard zit momenteel in een testfase bij een aantal opleidingsinstituten. In de loop van het voorjaar van 2014 zal de centrale database klaar zijn en zullen de eerste bedrijven er gebruik van kunnen maken.

Steun van NRTO en VOI

De Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO) en de Vereniging van Opleidingsinstituten voor ICT (VOI) ondersteunen het initiatief voor EDU-DEX van harte, omdat het structureel bijdraagt aan de kwaliteit en professionaliteit van de Nederlandse opleidingsmarkt. De NRTO is de overkoepelende brancheorganisatie voor alle particuliere trainings- en opleidingsbureaus in Nederland. De NRTO en de VOI zullen hun leden aanbevelen om te gaan werken met de EDU-DEX-standaard en gegevens te leveren aan de centrale database.

Stichting EDU-DEX

De Stichting EDU-DEX beheert de data-standaard en zorgt voor optimale ondersteuning van organisaties bij het gebruik van de standaard. In het bestuur van de stichting zitten voorzitter Ton Dijkzeul (GITP), penningmeester Cor Vink (Schouten & Nelissen), Albert Jan Postma (Freia), Erik Jan Koedijk (de Baak) en Marcel van den Berg (NCOI).

Bron: EDU-DEX

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.