Talentmanagement op universiteiten

0

Wat is talentmanagement precies? Hoe geef je dat vorm binnen een universiteit? En wat zijn de factoren die maken dat het beleid effectief is? Dat zijn de vragen die Marian Thunnissen onderzoekt in het kader van haar promotieonderzoek aan de Universiteit Utrecht, dat ze naar verwachting eind 2014 afrondt.

Thunnissen is als senior onderzoeker verbonden aan het lectoraat Organisatieconfiguraties en Arbeidsrelaties. Talentmanagement is al een aantal jaren een belangrijk thema voor bestuurders van Nederlandse universiteiten. Dit komt enerzijds doordat veel excellente medewerkers de universiteit in de komende jaren zullen verlaten omdat zij met pensioen gaan. Tegelijkertijd zijn er minder financiële middelen om nieuwe talenten aan te trekken en te behouden. Bovendien geldt voor een aantal faculteiten dat de concurrentie met het bedrijfsleven en met andere universiteiten groot is: allemaal willen ze de beste medewerkers in huis hebben én houden.

Talenten aantrekken en koesteren

De vraag is nu welke talentstrategie zij het best kunnen kiezen: welk beleid is succesvol als het gaat om de instroom, ontwikkeling en uitstroom van talentvolle medewerkers? Hier is wetenschappelijk nog betrekkelijk weinig onderzoek naar gedaan. Het onderzoek dat wel is gedaan, is vooral theoretisch en gericht op het bedrijfsleven. Het onderzoek van Thunnissen onderscheidt zich door de empirische component en de focus op universiteiten.

Empirisch onderzoek

Het onderzoek bestaat uit vier delen. De eerste en de tweede fase bestaan uit literatuurstudie naar talentmanagement in het algemeen en naar de ontwikkeling daarvan binnen Nederlandse universiteiten. De derde fase gaat om empirisch onderzoek naar talentmanagement -het beleid en de succesfactoren- binnen vijf Nederlandse universiteiten. De laatste fase betreft analyse van de resultaten en het trekken van conclusies. Het onderzoek zal eind 2014 een proefschrift en diverse artikelen in tijdschriften tot gevolg hebben.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.