Taaltoets voor Rotterdamse leraren

0

Honderden Rotterdamse leraren in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs (mbo) ondergaan binnenkort een taaltoets.

Wie niet slaagt, neemt opnieuw in de schoolbanken plaats voor een bijspijkercursus.

De meldde een woordvoerder van de gemeente Rotterdam woensdag. Het gaat om een online taaltoets, die is ontwikkeld door het Rotterdamse ict-bedrijf New Spring. De gemeente beloofde eerder meer gebruik te willen maken van de plaatselijke creatieve industrie. Er liggen nog meer opdrachten klaar voor deze sector in de havenstad.

De leraar die niet slaagt voor de toets spijkert zijn kennis via de taalmodule bij tot die weer op het gewenste niveau is. ,,Elke docent is een taaldocent,’’ stelt onderwijswethouder Hugo de Jonge (CDA). Hij doelt daarmee op het feit dat bijvoorbeeld gymleraren en biologieleraren kinderen op het gebied van taal ook moeten kunnen corrigeren. Zo moet uiteindelijk het taalniveau van de Rotterdamse scholieren ook beter worden.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.