Subsidie vervangt fiscale prikkel leerwerkplek

0

Een fiscale regeling voor bedrijven die leerwerkplekken aanbieden, wordt vervangen door een subsidieregeling. Dat gebeurt omdat de kosten van de fiscale regeling te veel stegen door oneigenlijk gebruik. Minister Jet Bussemaker (Onderwijs) en staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) hebben dat donderdag aan de Tweede Kamer laten weten.

De afgelopen 5 jaar zijn de uitgaven voor de fiscale regeling verdubbeld tot zo’n 400 miljoen. Dat kwam doordat bedrijven er ten onrechte gebruik van maakten. Eerder dit jaar deden de fiscale opsporingsdienst FIOD en de Belastingdienst onderzoek naar enkele gevallen van misbruik.

Volgens Bussemaker en Weekers staat het belang van een financiële prikkel voor bedrijven die leerwerkplekken aanbieden nog steeds ‘ als een paal boven water’ . Voor de subsidieregeling, die de fiscale regeling vervangt, is 200 miljoen beschikbaar.

ANP

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.