Scholen krijgen geld voor stageplek leraar

0

Middelbare scholen die stageplekken bieden aan studenten die via een verkorte opleiding leraar willen worden, krijgen voor hun begeleiding een financiële vergoeding.

Dat heeft demissionair staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) woensdag bekendgemaakt. Ze stelt hiervoor 4 miljoen euro beschikbaar.

Sinds het studiejaar 2009-2010 is er een nieuwe route naar het leraarschap. Studenten die binnen hun vakbachelor een zogenoemde educatieve minor volgen, krijgen bij succesvolle afronding de bevoegdheid om les te geven. Dit studiejaar doen zo’n 275 studenten een educatieve minor. De introductie van de hiervan is één van de maatregelen van Van Bijsterveldt om meer academici voor de klas te krijgen.

Onderdeel van de verkorte lerarenopleiding is een stage op een middelbare school. Met het toegezegde geld kunnen ruim duizend educatieve minorstagiairs worden begeleid.

Dit studiejaar wordt de educatieve minor aangeboden op tien universiteiten. Dat aantal wordt komend jaar uitgebreid. Onlangs maakte de Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) bekend dat vanaf het komend studiejaar de educatieve minor ook wordt aangeboden aan bachelorstudenten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Universiteit Maastricht.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.