Register voor leraren

0

Leraren kunnen hun vaardigheden laten vastleggen in het nieuwe lerarenregister dat donderdag van start is gegaan.

Via het register kunnen docenten bijvoorbeeld laten zien welke opleidingen en cursussen ze hebben gevolgd.

Het register is een initiatief van de Onderwijscoöperatie die hiermee onder andere de kwaliteit van het onderwijs in kaart wil brengen en die kwaliteit wil verbeteren. In de coöperatie werken diverse onderwijsorganisaties samen. Deelname aan het register is op basis van vrijwilligheid voor de leraren uit onder meer het primair, voortgezet en het middelbaar beroepsonderwijs. De lijst is openbaar en voor iedereen in te zien.

Docenten kunnen zich op www.registerleraar.nl inschrijven.

In Den Haag is de vrijwilligheid van inschrijving iets minder ‘vrijwillig’. Wethouder Ingrid van Engelshoven van Onderwijs en de Haagse schoolbesturen hebben afgesproken dat beginnende docenten zich aanmelden voor het nieuwe lerarenregister. Den Haag zegt de eerste stad te zijn waarin een afspraak bestaat over het aanmelden van (beginnende) docenten en ziet het vooral als een middel om docenten te stimuleren.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.