Oudere werknemer krijgt weinig bijscholing

0

Werkgevers zijn niet snel geneigd om te investeren in oudere werknemers. Maar 29% van de medewerkers van 55 jaar en ouder heeft de afgelopen 12 maanden een opleiding gevolgd. Dat blijkt uit een onderzoek van Raet en Totta Research onder ruim 1000 werknemers.

Oudere medewerkers die het afgelopen jaar wel een opleiding volgden, zijn in vergelijking met andere leeftijdsgroepen heel positief over de bijdrage die deze investering heeft opgeleverd aan het verbeteren van hun prestaties; maar liefst 88% geeft aan dat de genoten opleiding heeft geholpen bij het beter functioneren.

Het percentage 55-plussers dat het afgelopen jaar een opleiding heeft gevolgd, wijkt behoorlijk af van de situatie bij medewerkers tussen de 25 en 34 jaar; van deze groep jongeren heeft ongeveer de helft de afgelopen 12 maanden een opleiding gevolgd.

Kobe Verdonck, CEO van Raet: “Het oprekken van de AOW-leeftijd en de versobering van de pensioenopbouw zorgen ervoor dat medewerkers langer blijven doorwerken. Het is daarom in het belang van medewerkers én organisaties om in 55-plussers te blijven investeren. Opleiding is een mogelijkheid die op dit punt nog te weinig wordt ingezet.”

Jonge generatie wisselt werkgever in
De onderzoeksresultaten tonen verder aan dat werkgevers de komende twee jaar te maken krijgen met een flinke uittocht van jonge medewerkers. Bijna 30% van medewerkers jonger dan 35 jaar, verwacht in de aankomende twee jaar de huidige werkgever te verruilen voor een andere. Daar staat tegenover dat de meeste medewerkers tussen de 45 en 65 jaar denken dat ze over twee jaar nog steeds dezelfde functie hebben bij hun huidige werkgever (70%).

Bron:Youforce

Lees meer over:

Over Auteur