Oudere werknemer geruststellen over geheugen

6

Oudere werknemers functioneren beter als ze gerustgesteld worden over ‘normale’ problemen die met het ouder worden te maken hebben, zoals een afnemend geheugen.

Vanaf de middelbare leeftijd lijden veel mensen meer onder de angst om cognitief achteruit te gaan, dan onder echte geheugenproblemen die ze zouden hebben.

Dat blijkt uit een onderzoek waarop psycholoog Esther Hoogenhout volgende week promoveert aan de Universiteit Maastricht. Hoogenhout ontwikkelde een korte cursus voor mensen van 55 jaar en ouder, waarin ze uitleg krijgen over ouder worden in het algemeen en de invloed daarvan op onder meer het geheugen. Deelnemers aan de cursus reageerden enthousiast en bleken bovendien naderhand minder klachten te hebben over stress en gedeprimeerdheid.

Lees ook:
> De impact van muziek op prestaties
> ‘Vakantie is meer werk dan werk zelf’

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

6 reacties

 1. Mari?tte van Eekelen op

  Interessant; hoe kan ik meer te weten komen over de ontwikkelde cursus voor 55+?

 2. Wilga Janssen op

  Een mens lijdt het meest van het lijden dat hij vreest. Vertrouwen in het kunnen van de ander, een positieve stimulans helpt oud en jong om optimaal te functioneren.
  Overigens ben ik net als Mariette geinteresseerd in de ontwikkelde cursus.

 3. Ingrid Folkers op

  Ook ik ben ge?nteresseerd en wil graag meer weten over het onderzoek en de cursus.

 4. wilma van Heerebeek op

  ik ben ook geinteresseerd in het onderzoek en de cursus.
  Waar kun je deze cursus volgen?