Organisaties bereiden zich voor op de ‘war for talent’

0

Nu de arbeidsmarkt aantrekt beginnen veel organisaties in te zien dat medewerkers zich voorbereiden op een vertrek bij de organisatie.

De afgelopen jaren hebben medewerkers het zwaar gehad. Arbeidsvoorwaarden werden versoberd, collega’s ontslagen. De werkdruk was hoog. Werkgevers moeten ervoor vrezen dat hun beste talenten worden weggeplukt.

Uit het rapport The Critical Human Capital Issues of 2011 komt duidelijk naar voren dat werkgevers zich voorbereiden op een ‘war for talent’. Er is veel meer focus op het behouden en ontwikkelen van talent.

Negen van de top tien issues wonnen aan belang in vergelijking met 2010.

De top 15 ‘most critical human capital issues’ van 2011 zijn: 

001_rbiadam-image-peno6581i01-1

In het rapport wordt ingegaan op de verschillen tussen goed presterende organisaties en organisaties die minder goed presteren. Het artikel is te vinden op het blog van i4cp. Daar bestaat tevens de mogelijkheid het rapport The Critical Human Capital Issues of 2011, na het invullen van wat gegevens, te downloaden.

Meer Mediascan »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.