Onderwijsbonden in actie tegen meer lesuren

1

Leraren in het voortgezet onderwijs komen in actie tegen een wetswijziging van onderwijsminister Marja van Bijsterveldt om het aantal lesuren uit te breiden.

De kleine onderwijsbond Leraren in Actie roept leraren op om de eerste drie dagen na de kerstvakantie het werk neer te leggen. Ook de grootste lerarenbond AOb zint op acties, maar kan nog niet zeggen hoe die er uit gaan zien.

De wetswijziging is eind november door de Tweede Kamer aangenomen. Leraren in Actie vindt dat de werkdruk van leraren alleen maar hoger wordt, terwijl het salaris hetzelfde blijft. De vakbond hoopt dat de Eerste Kamer de wet tegenhoudt.

Lerarenbond AOb vindt dat de minister doet aan ,,leraartje pesten”. Volgens de bonden vinden leraren, maar ook leerlingen en schoolbesturen dat de uitbreiding van de 1000-urennorm naar 1040 slecht is voor de kwaliteit van het onderwijs.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Vreemd te vernemen dat uitbreiding van het aantal lesuren slecht is voor de kwaliteit van het onderwijs. Als praktisch ingesteld iemand denk ik eerder dat uitbreiding van het aantal lesuren juist ten goede komt aan de kwaliteit van het onderwijs. Als ik in het onderwijs werkzaam zou zijn dan zou ik als volgt redeneren. Vanaf het moment dat ik bij aanvang van de les de deur van het klaslokaal dicht doe ben ik degene die het onderwijs voor het voetlicht breng en niemand anders. De werkdruk zet ik dan buiten de deur. Overigens staat het onderwijs inmiddels bekend om de nodige vermeende of valse beschuldigingen jegens de mate van lesverschaffing. Met soms schorsingen ten gevolg.