Meer investeren in kennis tijdelijk personeel

0

Niet alle werkgevers zorgen voor het op peil houden van de kennis van de werknemers. Slechts 31% van de Nederlandse werknemers met een vast contract heeft van de werkgever een door hun betaalde opleiding aangeboden gekregen. Voor tijdelijke werknemers ligt dit percentage op 26%.

Volgens het onderzoek zouden werkgevers niet alleen moeten kijken naar het vaste personeel, maar ook naar het tijdelijke personeel. Dit zou extra inwerktijd schelen en afstemmingskosten tussen vaste en tijdelijke werknemers. Daarnaast zorgen deze werknemers voor frisse ideeën in het bedrijf. Ook voor de tijdelijke werknemer zelf zitten er voordelen aan. Wanneer deze zichzelf genoeg uitdaagt, kan hij zichzelf blijven ontwikkelen.

Royal A-ware biedt al het personeel, dus ook de tijdelijke krachten, verplichte opleidingen aan. Hierbij kan er gekozen worden voor formele en informele leertrajecten. ‘Het is belangrijk dat werknemers lang bij ons blijven werken. Te veel wisselingen in medewerkers verstoren het proces. Door opleidingen weten uitzendkrachten wat ze moeten doen en hebben wij een vijver om uit te vissen. De beste uitzendkrachten kunnen we dan een vast contract aanbieden’, aldus de leider van de afdeling Knowledge & Education Bart Beeftink

Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.