Lerarenbeurs beschikbaar

1

Leraren kunnen vanaf 1 april weer een Lerarenbeurs aanvragen. Een leraar kan met de beurs een korte opleiding (van maximaal één jaar) of een bachelor- of masteropleiding volgen.

De Lerarenbeurs is populair. Inmiddels hebben al bijna 14.000 leraren een beurs toegekend gekregen. Ruim de helft van de toegekende beurzen (56 procent) naar leraren in het primair onderwijs en 29 procent naar leraren in het voortgezet onderwijs. De overige beurzen gingen naar  docenten in het beroeps- en het hoger onderwijs.

Het aantal aanvragen uit het middelbaar beroepsonderwijs is het laagst. Staatssecretaris Van Bijsterveldt roept docenten in deze sector daarom met nadruk op een aanvraag in te dienen. ‘Pak deze kans wil ik tegen deze leraren zeggen. De Lerarenbeurs kan je net dat zetje geven dat je nodig hebt,” aldus Van Bijsterveldt. Daarnaast heeft zij een brief gestuurd aan de leidinggevenden van de mbo-scholen om hun docenten te stimuleren mee te doen. 

De Lerarenbeurs is een van de maatregelen uit het actieplan Leerkracht van Nederland. Hiermee wordt de professionaliteit binnen het onderwijs bevorderd.

Elke leraar kan éénmaal in zijn onderwijsloopbaan gebruik maken van de lerarenbeurs voor een opleiding naar keuze. Leraren kunnen hun aanvraag tot en met 13 mei indienen bij DUO. De aanvragen worden behandeld in volgorde van binnenkomst.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Een zeer eenvoudige manier om met stress om te gaan is 10 keer diep in en uit ademen. Doe het maar gewoon en ervaar het verschil.
    Als docent kun je de lerarenbeurs krijgen om een cursus te volgen om krachtiger voor de klas te staan.
    fluitendnaarschool.com