Leerwerkplek steeds moeilijker te krijgen

0

Mbo’ers die zich inschrijven voor een leer-werktraject hebben steeds meer moeite om een leerbaan te vinden. Dit schooljaar vond 10 procent van deze studenten geen leerwerkplek, vorig jaar was dat nog 4,5 procent. Dat blijkt uit cijfers die de stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) bekend heeft gemaakt.

Hogere niveaus

De daling van het aantal leerplaatsen is te wijten aan de crisis. Volgens de SBB geven leerbedrijven bovendien de voorkeur aan studenten van hogere niveaus, ook als het werk geschikt is voor lagere niveaus.Oproep


Donderdag ontvangt ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid Mirjam Sterk de cijfers uit handen van SBB-voorzitter Michaël van Straalen. Dat gebeurt in de Rotterdamse Haven. Sterk roept de overheid, ondernemers en onderwijsinstellingen op om samen te werken en meer stageplaatsen en leerbanen te creëren.

ANP

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.