Laagopgeleiden vaker ontevreden en ongezond

0

Mensen met een hoge opleiding zijn minder vaak werkloos, hebben vaker een hoog inkomen en wonen vaker in een kwalitatief goede woning. Daarnaast zijn ze vaker gezond en meer tevreden met het leven. Laagopgeleiden zijn juist vaker ontevreden, ongezonder en hebben minder kans op werk, blijkt uit cijfers van het CBS. Waar heeft dit mee te maken en hoe kan je hier als werkgever op in spelen?

Volgens gedragsdeskundige Wendy Bruggeman ligt dit aan het feit dat mensen vaak in een vicieuze cirkel belanden. ‘Mensen met een lage sociaal-economische status zijn vaak wat ongezonder, hebben ongunstige werkomstandigheden en een andere levensstijl dan mensen met een hoge opleiding. Deze problemen hebben invloed op het werk en het inkomen. Daarbij komt het psychische aspect dat de materiele onzekerheid bijdraagt aan stress en klachten. Vaak zie je dat mensen met een laag sociaal economische status een negatiever zelfbeeld hebben waarbij ze de schuld bij zichzelf zoeken. Ze zien zichzelf als verantwoordelijk voor een situatie die gedeeltelijk ontstaat door externe factoren.’

Of je daadwerkelijk gelukkiger bent hangt ook af van waar en hoe je woont. Cijfers van het CBS laten namelijk zien dat huizenbezitters beter scoren op een aantal indicatoren van welvaart en welzijn dan mensen die in een huurhuis wonen. Het hebben van een eigen woning betekent bijvoorbeeld namelijk vaak dat er een groot vermogen is, of de mogelijkheid om een vermogen te sparen. Mensen met een uitkering en een koopwoning scoren op welvaart en welzijn dan ook hoger dan hoogopgeleiden met een huurhuis.

Hoe speel je hier op in als werkgever?

‘Wees je ervan bewust dat het voor werknemers die onvree in hun leven hebben moeilijk is om de vicieuze cirkel te doorbreken. Het is belangrijk dat een werkgever evenveel tijd stopt in alle werknemers, ook degene die misschien met meer problemen kampen dan anderen. Zorg dat er een vertrouwenspersoon aanwezig is binnen de organisatie en ga er niet vanuit dat het personeel alle problemen met jou als werkgever bespreekt. Je ziet vaak dat er sociaal gewenste antwoorden gegeven worden, omdat zij afhankelijk zijn van jou als werkgever. Geef als laatste veel positieve feedback en probeer waar mogelijk werknemers meer autonomie en controle te geven over situaties, bijvoorbeeld door het maken van zelfstandige teams. Hierdoor zorg je dat werknemers meer motivatie hebben voor het werk’, aldus Bruggeman.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.