Interessante inzichten voor goed leiderschap

0

Schrijver, spreker en consultant Eric McNulty vindt dat (aspirant) leiders anders moeten gaan denken als het gaat om succesvol leiderschap. Zij moeten zich veel meer bezighouden met psychologische processen en de werking van het brein. Daar ligt de sleutel.

McNulty schrijft regelmatig artikelen over leiderschap en veerkracht. Hij adviseert toekomstige leiders om boeken te lezen waarin breinwetenschap een grote rol speelt. Dus geen typische leiderschapsboeken van ceo’s of militaire leiders. Hierin staat niets nieuws en niets dat mensen kunnen gebruiken om hun leiderschapskwaliteiten te verbeteren.

Betere literatuur
McNulty heeft boeken gelezen als ‘Thinking, Fast and Slow’ van Daniel Kahneman, ‘Incognito: The Secret Lives of the Brain’ van David Eagleman en ‘Your Brain and Business: The Neuroscience of Great Leaders’ van Srini Pillay. Wat hem vooral opvalt is dat de wetenschappelijke inzichten die in deze boeken gedeeld worden aansluiten bij de wijze lessen die zijn oma hem al jaren geleden leerde.

Lees ook: ‘Succesvol Leiderschap‘ en ‘Focus op leiderschap is kans voor HR

Bron: Strategy + Business

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.