Infographic: Trainen van medewerkers is beter dan nieuw personeel aannemen

0

Het is vaak goedkoper om huidige medewerkers te trainen dan om nieuw personeel te werven.

Als de productiviteit omlaag gaat of nieuwe kennis en vaardigheden gevraagd worden lijkt het vaak aantrekkelijk om nieuwe medewerkers aan te nemen. Echter, onderzoek toont aan dat het vaak veel goedkoper is om huidige medewerkers te trainen. Kosten voor het vervangen van een medewerker kunnen wel oplopen tot 50 à 60% van het jaarsalaris.

Het ontslaan of laten vertrekken van medewerkers brengt kosten met zich mee, waaronder kosten voor procedures, het houden van exitgesprekken en het minder productief zijn van de medewerker die weg gaat of moet (mentaal verzuim).

Bij het werven van nieuwe medewerkers komen uiteraard ook heel wat directe en indirecte kosten kijken. Directe kosten zijn kosten die gemaakt worden om een vacature onder de aandacht te brengen van een relevante doelgroep, bijvoorbeeld met behulp van een advertentie, de plaatsing op een jobboard of de inschakeling van een bureau. Indirecte kosten zijn onder andere de personeelskosten van de manager die sollicitatiegesprekken houdt.

Daarnaast worden kosten gemaakt bij het inwerken van nieuwe medewerkers, die niet meteen 100% productief zijn.

Tenslotte volgen nog drie tips om de trainingskosten te beperken:

  • Maak gebruik van gratis trainingen of gratis trainingsmateriaal. Online zijn reeds vele gratis cursussen en trainingen te vinden.
  • Zet e-learning in, waardoor reis- en verblijfkosten beperkt blijven.
  • Zet een interne trainer in. Als een medewerker de noodzakelijke kennis en vaardigheden heeft om zijn of haar collega’s te trainen, maak daarvan dan gebruik.

Bekijk de complete Infographic (in groot formaat) op het blog van Mindflash.

Meer Mediascan »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.