Hulp voor werkgever bij herkennen basisvaardigheden

0

Basisvaardigheden als het werken met een computer, lezen, schrijven en rekenen en de eigen financiële huishouding op orde hebben, zijn steeds belangrijker om mee te kunnen doen in de maatschappij.

Tien procent van de Nederlandse bevolking mist een van deze vaardigheden. Om werkgevers en vertegenwoordigers van werknemers te helpen te herkennen of de basisvaardigheden van het personeel op orde zijn heeft het ministerie van Economische Zaken de brochure ‘Basisvaardigheden op de werkplek’ gemaakt. Hierin wordt per competentie uitgelegd wat deze inhoudt, waarom zij belangrijk is en hoe duidelijk wordt dat iemand een basisvaardigheid mist.

Trainingen
In de folder staan telefoonnummers en websites waar meer informatie wordt gegeven over trainingen en organisaties die verder kunnen helpen.

De brochure is een initiatief van het Interdepartementaal Vaardigheden Overleg en kwam tot stand in samenwerking met de ministeries van Economische Zaken, Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Financiën.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.