HRstad

0

Het immense populaire Farmville, dat door ruim 100 miljoen spelers gespeeld wordt via Facebook, inspireert Tim Sackett tot een relativerend stuk over de HR-functie.

Hoe zou een stad eruit zien als HR de baas is?
 

 

 

 

 

 
 

Onderwijs

Tim Sackett denkt dat het voor kinderen veel moeilijker zou zijn om binnen te komen op een school. Er moet eerst een uitgebreid screeningsproces worden doorlopen en kennis en vaardigheden worden getoetst. “Wat bedoel je met ik kan mijn veters nog niet strikken?”

In ieder lokaal zullen wel versnaperingen aanwezig zijn om er maar voor te zorgen dat je op komt dagen en aanwezig blijft. En ieder klaslokaal zal aan de laatste arbo-verordeningen voldoen.

Openbare veiligheid

Het zou zeker meer dan 1 stap vergen om te stoppen voor een Stopbord. Dit komt door de neiging van HR om alles in ingewikkelde processen te gieten.
 
Je zou automatisch achter de tralies verdwijnen, terwijl de politie onderzoekt of je te hard hebt gereden of niet. Dit onderzoek zou een maand duren en er moet met een hele brede kring van mensen gesproken worden. En dan zou een beslissing uitblijven, omdat het zo’n moeilijke beslissing is om te nemen.
 
Er zou geen brandweerkazerne zijn. Er is wel een veiligheidscommissie die vuur verbiedt, en scharen, en hardlopen, nou ja, eigenlijk alles dat in potentie gevaarlijk kan zijn.

Verordeningen

Vanuit het standpunt van volkshuisvesting zou HR wachten totdat je ergens helemaal goed en op je gemak zit. Dan krijg je de opdracht om je spullen te pakken en naar de overkant van de straat te verhuizen. En dat doen ze iedere 10 maanden in even jaren en iedere elf maanden in oneven jaren.
Grasmaairegels zouden erg belangrijk zijn. Maar vanwege de vele risico’s mag je dat natuurlijk niet zelf doen. Alleen gecertificeerde professionals zouden je gras mogen maaien en dan alleen nog op maandag voor 8 uur ’s ochtends. Dit om te voorkomen dat het wellicht te heet wordt gedurende de dag. Een grasmaai-stagiair mag het gras maaier onder toezicht van een grasmaaitrainer en met ondersteuning van een gecertificeerde grasmaaier.

Uiteraard zien alle huizen er hetzelfde uit. Er mag geen onderscheid gemaakt worden en iedereen moet zich hetzelfde voelen. Want mensen zijn  pas gelukkig als ze zich allemaal hetzelfde voelen, toch?

Lees het origineel op Fistfull of Talent, inclusief hoe HR Juridische zaken zou aanpakken en de extra suggesties in de commentaren onder het artikel.

Meer Mediascan »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.