‘Het Nieuwe Studeren’ efficiënt voor werknemer en werkgever

0

Duurzame inzetbaarheid staat symbool voor een gezonde, goed functionerende en vitale arbeidsmarkt. Veel mensen associëren dit met gezondheid. Maar er is meer achter de horizon. Bijvoorbeeld een duurzaam eigentijds strategisch HR opleidingsbeleid voor permanente ontwikkeling van medewerkers. Wat is eigentijds?

Veel bedrijven hebben een opleidingsbeleid dat is gebaseerd op het klassieke model van leren: met z’n allen in de klas. Een eigentijds opleidingsbeleid combineert juist digitale didactiek met het leren van praktische vaardigheden in de praktijk.
Blended learning als speerpunt

Een goed voorbeeld is ING België. Deze organisatie wil de ontwikkeling van de vaardigheden van haar medewerkers op een eigentijdse manier begeleiden. Daarom besloot ING om haar opleidingsbeleid en methodes grondig te hervormen door geleidelijk blended learning in te voeren. Een flexibele oplossing die traditionele opleiding en online sessies combineert. Blended learning is hier dus een speerpunt van het opleidingsbeleid. ‘We wilden graag kunnen beschikken over een geïntegreerde flexibele oplossing die kan worden aangepast aan de te ontwikkelen typologieën voor opleidingsprojecten,’ vertelt Hendrik Geleyte, Manager Development Advise van de afdeling Learning en Development.

Voordelen van online leren

Twee voordelen van online leren zijn de flexibiliteit en het gebruiksgemak ervan. Iedere cursist die een computer heeft kan een opleiding tijdens de werktijd volgen, in de pauze of gewoon thuis. ‘Hiermee kunnen we in een korte lijd veel medewerkers opleiden,’ zegt Cécile Leonard, Human Resources Manager. Leonard geeft aan dat het contactonderwijs absoluut niet verdwijnt: ‘Het moet een evenwichtige mix worden van twee leermethodes en dat noemen we blended learning. Om bepaalde aspecten van kennis over te dragen gaat er niets boven menselijke aanwezigheid.’

Culturele revolutie
De overgang naar online leren is voor veel medewerkers een echte culturele revolutie. Niet alle generaties zijn even vertrouwd met informatica,’ zegt Nathalie Vandervinne, Project Manager. ‘Het is aan ons om collega’s te overtuigen van het belang van deze werkwijze zodat ze er volledig vertrouwd mee raken en enthousiaste tussenpersonen kunnen worden binnen de onderneming.’

Het Nieuwe Leren
Blended learning is “Het Nieuwe Leren”, een duurzame didactiek. Het is een combinatie van e-learning en traditioneel onderwijs. In sommige bedrijven is deze vorm van leren al expliciet ingebed in het HRD-beleid. Blended learning is een formeel onderwijsprogramma, waarin de cursist gedeeltelijk leert met online aangeboden leermiddelen en instructies, én waarbij gedeeltelijk sprake is van door docenten begeleid onderwijs op een fysieke locatie weg van huis. De cursist heeft dus voor een groot deel de controle over tijd, plaats en tempo.
Blended learning is ontstaan vanuit het begrip e-learning, dat min of meer werd gezien als de vervanger van het traditionele onderwijs. Het Nieuwe Leren kost minder geld en je leert waar en wanneer je dat wilt. Uit onderzoek blijkt dat bedrijven die Het Nieuwe Leren toepassen harder groeien, 60 procent minder werktijd nodig hebben om te leren en de productiviteit per medewerker met 26 procent stijgt. Kortom: Het Nieuwe Leren kunnen we niet negeren. De vraag is dus niet of je Het Nieuwe Leren gaat toepassen, maar wanneer en hoe.
Lees ook: Liever online dan klassikaal leren en Training belangrijkste HR prioriteit

[([002_RBIAdam-image-1568035.jpeg])]

Inzet op Maat

Meer weten over duurzame inzetbaarheid? Kom naar het 3-daagse vakevent Inzet op Maat, op 4, 5 en 6 november. Hier ontmoet je alle belangrijke spelers op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Het event biedt een veelzijdig kennisprogramma, met een keur aan workshops en presentaties over alle wetenswaardigheden en voordelen rond het op maat inzetten van personeel. Inzet op Maat is gratis toegankelijk bij voorinschrijving.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.