BlogHet einde van mijn derdejaarsstage

0

Na 10 maanden is de stage van student Mickey geëindigd. Zijn derde jaar is afgerond en in september start hij aan zijn afstudeerjaar. Maar eerst zomervakantie en tijd voor reflectie.

Mijn stage in het ziekenhuis duurde 10 maanden. Dat leek in het begin een lange periode waar geen einde aan zou komen. Bij veel andere studies is een stage van 5 maanden gebruikelijk. Ook vrienden en klasgenoten vonden 10 maanden stage erg lang. Nu ik erop terugkijk, vind ik het juist een perfecte periode waarin ik veel heb geleerd, meegemaakt, gezien en gedaan. Op een gegeven moment voelde ik me bijna geen stagiair meer maar een medewerker.

Zelfstandig taken uitvoeren

In het begin van de stage had ik meer begeleiding nodig en was ik me aan het oriënteren binnen de organisatie. Ik was nog niet toe aan het oppakken van grote projecten die ik zelfstandig zou uitvoeren. Ik keek mee bij gesprekken en overleggen. Zo kreeg ik een indruk hoe de structuur binnen het ziekenhuis was geregeld. Naarmate de stage vorderde, voerde ik zelfstandig taken uit en kreeg ik grotere projecten. Ook in gesprekken en overleggen die ik bijwoonde, bracht ik steeds meer inbreng in plaats van dat ik alleen meeluisterde – zoals in het begin van mijn stage. Kortom, ik ontwikkelde mezelf steeds meer en meer.

Ontwikkeling en groei

Het is erg leuk en interessant om mezelf aan het begin van de stage te vergelijken met mezelf aan het eind van de stage. Aan het begin was ik terughoudender en meer verlegen en had ik veel minder kennis van zaken dan ik nu heb. Zo zijn er nog veel meer gebieden waarop ik mezelf heb ontwikkeld en waarin ik gegroeid ben.

Laatste jaar

Na de zomervakantie ga ik het laatste jaar in, het jaar waarin ik ga afstuderen. Een nieuwe uitdaging waarin ik ook veel zin heb, en tevens een soort ‘laatste’ uitdaging voordat ik daadwerkelijk de arbeidsmarkt ga betreden.

Meer blogs van Mickey lezen?

 

Lees meer over:

Over Auteur

Mickey Reedijk is Junior HR adviseur. In zijn blogs gaat hij schrijven over zijn ervaringen als young professional op diverse HR-afdelingen.