Het additieve effect van vier talentmanagementpraktijken

0

De consultants James Harter en Randall Beck, beiden werkzaam bij Gallup, betogen dat bedrijven enorme kansen op groei en winst laten liggen door de impact van talentmanagement te negeren.

Onderzoek van Gallup laat de relatie zien tussen vier specifieke human capital praktijken en de omzetgroei van bedrijven. Nog belangrijker is de bevinding dat deze vier praktijken elkaar versterken. Werkgevers die deze praktijken combineren zien substantiële additieve effecten. Een additief effect betekent dat een interventie een versterkend effect heeft.

Het onderzoek werd zo vormgegeven dat het effect van vier human capital praktijken, waarvan eerder bleek dat zij toegevoegde waarde hebben, kon worden bestudeerd. Leverden deze praktijken additieve effecten op voor organisaties? Dat bleek absoluut het geval. Iedere praktijk an sich zorgde voor een hogere omzet per medewerker tot wel 27 procent. Als deze vier praktijken werden gecombineerd leverde dit echter een stijging op van 59 procent.

Vier talentmanagementpraktijken
Selecteer managers met een natuurlijk talent in alle lagen van de organisatie
Slechte managers stoten getalenteerde medewerkers af en beschadigen de relatie met de klant uiteindelijk. Goede managers trekken juist getalenteerde medewerkers aan en weten het meeste uit die mensen te halen.

Selecteer de juiste medewerkers
Bij het aannemen van personeel wordt vaak gelet op opleiding, vaardigheden en ervaring, terwijl het belangrijk is om te kijken of iemand een natuurlijk talent heeft om een bepaalde rol te vervullen.

Maak medewerkers betrokken
Om medewerkers betrokken te maken, moet je een strategie hebben en goed communiceren. Vaak begint het met een medewerkersenquête om de strategie te bepalen.

Focus op sterke punten
Het focussen op sterke punten van medewerkers levert veel meer op dan het proberen om zwakke punten te verbeteren.

Bron: Businessjournal Gallup

Lees meer mediascan

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.