Geld O&O-fonds vooral naar scholingssubsidies

0

Het geld dat O&O-fondsen beschikbaar hebben, wordt vooral gebruikt voor scholingssubsidies aan individuele werkgevers en werknemers en aan de uitvoering, communicatie en beheerkosten. In mindere mate gaat het geld naar arbeidsomstandigheden of reguliere scholing.

Dat blijkt uit de O&O-monitor 2013. In Nederland bestaan ongeveer 125 O&O-fondsen. Vertegenwoordigers van 33 O&O-fondsen hebben de vragenlijst voor de  monitor ingevuld.

Scholing

Gemiddeld besteden O&O-fondsen die een subsidieregeling hebben voor scholing hier 23 procent van de middelen aan. 38 procent van de fondsen schoolt tussen de duizend en vijfduizend werknemers met subsidie. Bijna de helft van de vertegenwoordigers van O&O-fondsen is van mening dat de subsidieregeling in hoge mate effect heeft om het aantal werknemers dat jaarlijks wordt geschoold. Daarnaast denkt nog 38 procent dat de subsidieregeling daar enigszins effect op heeft.

Arbeidsomstandigheden

Meer dan de helft van de O&O-fondsen heeft het afgelopen jaar geïnvesteerd in arbeidsomstandigheden. Zij besteedden hier gemiddeld 11,4 procent van hun uitgaven aan. Het geld wordt gebruikt voor voorlichtingscampagnes of de ontwikkeling van een arbocatalogus of RI&E.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.