‘Flink tekort docenten Nederlands en wiskunde’

0

De komende jaren kampt ons land met een groot tekort aan leraren wiskunde en Nederlands. Dat meldde de Algemene Onderwijsbond (AOb) donderdag op basis van cijfers van onderzoeksbureau Voion. Gymleraren en ckv-docenten zijn er juist in overvloed.

Over het algemeen zal tot 2015 het aanbod van leraren iets groter zijn dan de vraag ernaar, berekende Voion. Maar per schoolvak kunnen vraag en aanbod behoorlijk verschillen. Vooral leraren wiskunde zullen lastig te vinden zijn, met 325 vacatures en slechts 146 werkzoekenden per jaar. Bij het vak Nederlands wordt een jaarlijks tekort van 125 leraren verwacht. Ook bij de vakken Frans, Duits, aardrijkskunde, maatschappijleer en scheikunde zullen vacatures onvervuld blijven, vreest de AOb.

Voor andere vakken zijn juist te veel potentiële leraren, zoals bij lichamelijke opvoeding, gezondheidszorg en ckv. Elk jaar zullen 485 ckv-docenten op zoek gaan naar een baan, terwijl er dan slechts vraag is naar 237 nieuwe leraren voor dat vak.

 

Bron: ANP

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.