Feedback effectief bij talentontwikkeling

0

Het geven van feedback aan startende professionals is het middel dat het meest wordt ingezet voor talentontwikkeling (95 procent). Bij 64 procent van de organisaties worden concrete verbeterpunten als feedback gegeven.

Dit blijkt uit het Trendrapport ‘ Jong talent naar de top’ van ASA, specialist in bemiddeling van studenten en jonge professionals. In het onderzoek, dat vooraf ging aan het rapport, hebben 275 bedrijven hun ervaringen over talentontwikkeling gedeeld.

Opbouwende feedback

Wanneer feedback aan werknemers op een opbouwende manier wordt gebracht, draagt dit bij aan de groei en ontwikkeling. Daarbij blijkt uit het onderzoek dat feedback in de praktijk vooral door leidinggevenden wordt gegeven. Er zijn ook nog andere tools die ingezet worden bij het ontwikkelen van talenten. Zo zijn oefenen in de praktijk (87 procent) en het stimuleren van het bijhouden van vakliteratuur (73 procent) populaire tools om talenten ten volste te benutten.

Effect feedback

‘Het effect van het geven van feedback is afhankelijk van de frequentie en kwaliteit ervan. Deze feedback kan zowel positief als negatief zijn en vanuit alle niveaus in de organisatie komen. In ons Trendrapport ‘ Jong talent naar de top’ staan tips & trucs over het organiseren van feedback. Zo geeft Wim Gijselaers, hoogleraar Onderwijskunde aan de Universiteit Maastricht, in het rapport toelichting op de verschillende invalshoeken en niveaus van feedback. Wij hopen met dit rapport zo veel mogelijk organisaties te helpen bij de ontwikkeling van jonge professionals’, aldus Bianca van den Berg, HR-adviseur bij ASA.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.