Extra geld naar technische universiteiten

0

Staatssecretaris Halbe Zijlstra (Hoger Onderwijs) geeft 33 miljoen euro extra aan de technische universiteiten in Delft, Eindhoven en Enschede om het onderwijs in de komende drie jaar te verbeteren.

De universiteiten zullen meer en betere docenten inzetten, een intakegesprek met nieuwe studenten houden en streven naar een betere aansluiting met het vwo en het hbo.

Zijlstra kondigde het extraatje maandag aan, de dag waarop de meeste universiteiten hun Academisch Jaar officieel openen. De drie technische universiteiten willen ook meer aandacht besteden aan wiskunde. Zo zullen docenten zowel aan een technische universiteit als in het voortgezet onderwijs werken en komen er meer docenten voor de wiskundige kernvakken, aldus het ministerie van Onderwijs.

,,De drie TU’s tonen hiermee aan dat zij bereid zijn verder te investeren in sterke technisch-wetenschappelijke opleidingen met een goed studierendement. Dat heeft Nederland ook nodig”, stelt Zijlstra over de plannen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.