Den Haag helpt leraren verder te studeren

0

Met een eenmalige lerarenbeurs willen de gemeente Den Haag en de scholen voor voortgezet onderwijs in de Haagse regio docenten stimuleren om verder te studeren.

Dat heeft wethouder Ingrid van Engelshoven (Onderwijs) maandag bekendgemaakt.

De Haagse Lerarenbeurs is een tegemoetkoming in de studiekosten voor docenten die niet in aanmerking komen voor de landelijke Lerarenbeurs. Van het beschikbare subsidiebedrag kunnen 25 beurzen van 3.500 euro verstrekt worden. De docent krijgt de beurs uitgekeerd en kan daarmee een deel van de studiekosten financieren. Met het initiatief wil Van Engelshoven het aantal onbevoegd gegeven lessen in de regio terugdringen.

Den Haag is naar eigen zeggen de eerste gemeente die zo’n aanvulllingsbeurs in het leven roept. Het is de bedoeling dat in 2014 minstens 25 leraren van scholen in Den Haag, Rijswijk en Leidschendam-Voorburg dankzij deze financiële injectie hun tweede- of eerstegraadsbevoegdheid hebben gehaald.

De beurs kan worden aangevraagd door tweedegraadsdocenten die een eerstegraadsbevoegdheid willen halen, docenten met een pabo-bevoegdheid die een tweedegraadslesbevoegdheid willen halen voor het voortgezet onderwijs of zijinstromers die geen gebruik (kunnen) maken van rijkssubsidie.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.