De kern van succes

0

Wat is het geheim van succes in de praktijk? ‘ Persoonlijke ontwikkeling,’ zegt Coen Toebosch, Algemeen Directeur van opleidingsinstituut Avans+. ‘ Daar begint het mee, dat is de kern. Kijk maar naar de topsport. Er zijn heel veel talentvolle voetballers maar niet iedereen bereikt de top.’

De houdbaarheid van competenties binnen organisaties wordt korter en de optimale en duurzame inzetbaarheid van het Human Capital wordt belangrijker. Dit betekent duurzaam investeren in opleiden en ontwikkelen. Organisaties willen de ontwikkeling van hun werknemers verbinden aan goede prestaties.

Bewustwording en reflectie
Slimme organisaties zorgen ervoor dat hun werknemers doen waar ze goed in zijn. Ze zorgen er dus voor dat de werknemers hun talenten ontwikkelen en optimaal gebruiken. Maar dat betekent niet alleen maar het behalen van een diploma of certificaat. Echte duurzame ontwikkeling neemt veel tijd in beslag waarbij je veel aandacht moet besteden aan bewustwording en reflectie.
Coen Toebosch: ‘In de sport is dat heel duidelijk te zien. Er zijn heel veel talentvolle voetballers met een uitstekende techniek, tactisch inzicht en een goede, fysieke gesteldheid. Toch zijn er maar heel weinig die uiteindelijk de top halen en zich daar ook kunnen handhaven. Die voetballers hebben iets dat de anderen niet hebben en dat is niet zo eenvoudig waar te nemen: karakter, doorzettingsvermogen, volharding, gedrevenheid. Ik geloof dat deze elementen ook de doorslag geven bij het succes in je werk. Durf dappere doelen te stellen en streef naar het maximale. Dat is iets wat veel voetballers doen. Deze doelen geven richting aan je drive of ambitie. Topscorer worden op het WK (Ronaldo) of toch liever wereldkampioen worden (Lahm)? De gouden bal winnen (Messi) of ‘gewoon’ de bekerfinale winnen in de Kuip (Bram van Polen, aanvoerder van PEC).’

Kennis en vaardigheden kunnen toepassen
Toebosch vertelt dat het cruciaal is om de opgedane kennis en vaardigheden ook daadwerkelijk toe te passen in de praktijk, zowel gedurende als na afloop van de opleiding. Maar dat is misschien minder makkelijk dan dat het lijkt. ‘Het verschil tussen een penalty scoren tijdens de training of een penalty nemen in de laatste minuut van een finale met 60.000 toeschouwers in het stadion en TV kijkers van over de gehele wereld, is toch een hele andere ervaring. Je wordt alleen door Van Gaal geselecteerd als je ook wedstijden speelt, trainen alleen is niet voldoende. Je moet werknemers dus helpen bij het toepassen van hun kennis. Door coaches vanuit de opleiding of je werk, door je leidinggevende, door de juiste opdrachten en business projecten.’

Performance afhankelijk van de omgeving
Toebosch vindt dat de individuele performance van een werknemer sterk afhankelijk is van zijn omgeving. ‘Clarence Seedorf is één van de allerbeste voetballers van de afgelopen jaren, behalve in Oranje. Zo goed als Robben is bij Bayern München, zo slecht deed hij het bij Real Madrid. Het heeft geen zin om je als individu te ontwikkelen als je omgeving niet meebeweegt. Het is daarbij belangrijk dat beide partijen een antwoord geven op vragen als: “Wat wordt er precies van je verwacht en hoe kun je die verwachtingen overtreffen?”,”Hoe past dat in de afdeling en de totale organisatie?”, “Op welke manier voeg je waarde toe aan de organisatie?”, “Welke rollen en taken moeten er worden ingevuld en wat is jouw plaats in het geheel?”, “Passen jouw talenten wel bij de behoefte van de organisatie en wat kan jij daar zelf aan doen of bijdragen?”

De antwoorden op deze vragen helpen ook bij het ontdekken van talenten want veel mensen weten niet wat hun talenten zijn. De intrinsieke motivatie voor het leer- en ontwikkelproces is cruciaal voor het succes ervan. Een leidinggevende of manager vindt het geweldig om een medewerker aan te sturen en te coachen die pro-actief is, ondernemerschap toont en innovatief is.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.