CNV: Persoonlijk ontwikkelbudget voor werknemers

0

‘ Ontwikkeling van werknemers en meeprofiteren van herstel van de economie, zijn de twee kernelementen van ons arbeidsvoorwaardenbeleid voor het komende jaar”, aldus Maurice Limmen, voorzitter van het CNV.’

Volgens het CNV gaan er in de toekomst steeds meer mensen van werkgever wisselen. Ook wanneer mensen op latere leeftijd doorwerken, is er een kans dat er van sector veranderd moet worden. Zelfs wanneer werknemers wel bij dezelfde werkgever blijven, is er kans dat het werk zelf verandert. Dit heeft volgens Limmen een grote impact op werknemers omdat er bepaalde zekerheden verdwijnen. Door al deze veranderingen wordt je positie in de arbeidsmarkt lastiger en daarnaast ook de mogelijkheid om je kennis op peil te houden.

Persoonlijk ontwikkelingsbudget

“Om het belang van ontwikkeling te onderstrepen komen we met het voorstel om alle werknemers een persoonlijk ontwikkelingsbudget te geven dat meegenomen kan worden naar een andere werkgever”, aldus Limmen.

Bewustwording vergroten

De CNV wil de bewustwording over dit onderwerp graag vergroten door middel van dit voorstel. Daarbij willen ze ook afspraken in cao’s maken waarin staat dat mensen met een kort tijdelijk contract recht hebben op een transitievergoeding.

Vooruitgang

“Alle werknemers moeten komend jaar kunnen merken dat het beter gaat met de Nederlandse economie. Onze leden hebben het gevoel: nu zijn wij aan de beurt. En dat moet met een fatsoenlijk contract, de flexibele schil is teveel doorgeschoten. Vooral de werkende middenklasse moet er meer op vooruit gaan, die heeft de laatste tijd veel teveel klappen te verwerken gehad”,

Bron: CNV

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.