Brussel wil stagiairs beter beschermen

1

Brussel wil stagiairs in de Europese Unie beter beschermen. Veel te vaak beschouwen bedrijven stagiairs slechts als goedkope of gratis arbeidskrachten.

Dat stelde Europees Commissaris Laszlo Andor (Werkgelegenheid) vandaag. Hij pleitte voor kwaliteitsnormen om uitbuiting te voorkomen en een leerzame en nuttige stage te verzekeren.

Schriftelijke afspraken
De commissaris wil dat werkgevers vooraf betere informatie geven over het eventuele salaris, werkomstandigheden en leerdoelstellingen. Afspraken moeten schriftelijk worden vastgelegd. Ook zou een stage hooguit zes maanden mogen duren. De EU-lidstaten gaan zich over de voorstellen buigen.

Stagiairs uitgebuit
De Europese Commissie stelt dat stagiairs door een werkervaring van hoge kwaliteit meer kans hebben om een goede baan te vinden. Volgens Brussel is momenteel één op de drie stages onbevredigend wat arbeidsvoorwaarden of leerinhoud betreft.

,,Stages zijn van cruciaal belang om de inzetbaarheid van jongeren te verbeteren en om te zorgen voor een soepele overgang van onderwijs naar werk. Het is onaanvaardbaar dat sommige stagiairs momenteel worden uitgebuit als gratis of goedkope arbeidskrachten”, aldus commissaris Andor.

ANP

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. A.F. Bongers op

    Dat een stagiair goedkoop is en soms zelfs gratis, daar is niks mis mee. Ik heb zelf zeer goede ervaringen met stagiaires (+15).
    Als begeleider van stagiaires heb ik altijd gezorgd voor een uitdagende opdracht, die past in het afstuderen, uitstekende voorzieningen (werkplek, ITC etc.) en een budget. Het probleem is niet zozeer de beloning, maar vooral de begeleiding. Maar nog meer dat het bij veel werkgevers ontbreekt aan inzicht, dat een stagiaire een waardevolle bijdrage kan leveren aan bijvoorbeeld een marktonderzoek. Een sociaal maatschappelijke verplichting, die nauwelijks iets kost en heel veel oplevert. Mijn ervaring is ook dat de docent/begeleider van de school vaak te weinig aandacht geeft aan de student. En maximaal een half jaar? Maak er 1 jaar van. Maar nogmaals niet de beloning is het probleem, maar een volwaardige, uitdagende opdracht. Werkgevers grijp je kans.