Beste HRM-onderwijs in oosten en noorden

0

Voor het beste HRM-onderwijs moeten de studenten afreizen naar hogescholen in het noorden en oosten van het land. Dat blijkt uit de Keuzegids Hbo 2017, die vorige week is verschenen.

De Christelijke Hogeschool Ede, Hanzeschool Groningen en Stenden in Leeuwarden voeren de ranglijst aan. De Keuzegids maakt de jaarlijkse ranking op basis van oordelen van studenten en experts en slaagcijfers. Van de voorbereiding op de loopbaan tot de kwaliteit van de docenten en van het studieprogramma tot de faciliteiten; bij deze drie opleidingen valt eigenlijk niets op de onderwijskwaliteit af te dingen. Met daarbij ook nog mooie cijfers voor Saxion en Windesheim (Deventer en Zwolle) lijkt het wel alsof alle bovengemiddelde presteerders in het oosten en noorden van het land zitten, schrijft de gids. ‘Op kamers gaan of een flinke reistijd inplannen, is het overwegen beslist waard.’

In de Randstad doen de opleidingen in Utrecht, Den Haag en Amsterdam (HvA) weinig goed in de ogen van de studenten. De HRM-opleiding van InHolland in Diemen en Rotterdam, die is ingebed in breed economie-onderwijs, krijgt de meeste kritiek van studenten te verduren.

Uitzicht op werk

HRM-studenten doorlopen hun studie soepeltjes. De eerstejaarsuitval is slechts bij een enkele hogeschool iets te groot en binnen vijf jaar hebben relatief veel studenten een diploma vergeleken met de gemiddelde hbo-student. De baanvooruitzichten voor de jonge HRM’ers zijn goed: afgestudeerden vinden vaak voltijdwerk op niveau en verdienen een gemiddeld salaris. De vooruitzichten voor de komende jaren zijn weinig anders.

Lees meer over:

Over Auteur

Annet Maseland is freelance-redacteur van XpertHR Actueel. Ze schrijft al jaren over HR en personeelszaken.