Bedrijven reserveren meer budget voor e-learning

0

Bedrijven reserveren een steeds groter aandeel van het opleidingsbudget voor e-learning. Dit jaar wordt 24 procent van het budget gereserveerd voor e-learning, in 2012 was dat nog 9 procent. Ondanks het groeiende aandeel blijft e-learning nog ver achter op traditionele leervormen. Dat blijkt uit onderzoek van Nidap in opdracht van opleidingenvergelijker Springest.

Voor het onderzoek werden 330 HR-verantwoordelijken ondervraagd. Bedrijven investeren nog steeds het meeste in open inschrijving opleidingen (42%). Maar 14 procent van de HR-professionals verwacht dat het budget hiervoor het komende jaar nog stijgt. 14 procent verwacht hier zelfs een daling.  De grootste groei verwachten HR-professionals echter voor e-learning, interne trainingen en incompany trajecten.

Het trainingstype dat door de meeste organisaties wordt gebruikt is de incompany training: 93 procent organiseert deze trainingen en 26 procent van het opleidingsbudget wordt hieraan besteed.

Top 5 leervormen:

 

  • Klassikale lessen
  • Individuele begeleiding en coaching
  • Werkplek leren
  • Blended learning
  • E-learning only

 

 

De top drie vraagstukken waarvoor opleidingen en trainingen worden ingezet zijn management- en leiderschapsontwikkeling (74%), kwaliteitszorg en veiligheid (67%) en interne samenwerking (65%). Talentmanagement staat met 55 procent op nummer 4, blijkt uit het onderzoek.

Grote organisaties zetten in op e-learning

Vooral grote organisaties (met meer dan 1.000 werknemers) maken op dit moment gebruik van e-learning. Het wordt het vaakst toegepast voor kwaliteitszorg- en veiligheidsvraagstukken (35%), verkoop of marketing (24%) en automatisering (20%). 16 procent zet e-learning in voor managementontwikkeling.

Toch blijft het aantal bedrijven dat e-learning inzet met 53 procent ongeveer gelijk ten opzichte van voorgaande jaren. Alleen in de zorg neemt dit aantal toe: 76 procent maakt hier nu gebruik van e-learning versus 54 procent in 2012. Een mogelijke verklaring voor de toegenomen populariteit in de zorg is de veranderde wet- en regelgeving om de kwaliteit van het personeel in de zorg te beschermen. Opleidingsbudgetten in de sector staan hierdoor onder druk.

Bron: Springest

Lees ook:
E-learning wordt volwassen

 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.