AOb: aanpak lerarentekort hoogste prioriteit

2

De aanpak van het lerarentekort moet in het onderwijs de hoogste prioriteit krijgen.

Dat liet de Algemene Onderwijsbond (AOb) woensdag weten in reactie op het jaarverslag van de Onderwijsinspectie.

In dat verslag staat dat een op de zes lessen in het voortgezet onderwijs wordt gegeven door een onbevoegde docent. In het mbo is dat bij een op de tien lessen het geval. ,,Als je dat zo op een rij zet, is duidelijk dat er nog lang geen sprake is van toponderwijs”, vindt de vakbond van onderwijspersoneel.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. Dat kan dus allemaal wel waar zijn, maar het VO vraagt er zelf om. Officieel wil men geen (nog) onbevoegde zij-instromer voor de klas. Je kunt solliciteren wat je wilt, het VO sluit zich af voor ervaren mensen als docent Economie en M&O. De overheid subsidueert graag het traject tot bevoegd docent, maar het VO doet het gewoon niet. Maar wel zeuren dat zij geen geschikte docenten kunnen krijgen. Het UWV laat hier ook steken vallen. Als je belangstelling toont voor een baan in het VO en je beroept op een convenant tussen UWV en belanghebbende organisaties in het onderwijs, weet men van niets!
    Ja, zo hou je de problemen in stand en heb ik zo mijn eigen idee over het hoe en waarom!

  2. A. Bras, zou u als zij-instromer wellicht meer gaan verdienen dan een eveneens onbevoegde twintigjarige stagiaire? Zie daar dan de reden. Veel scholen gaan voor de goedkoopste oplossing, ook als dat slecht is voor de kwaliteit.