‘Afschaffen culturele vorming kost 1500 banen’

0

De Algemene Onderwijsbond (AOb) vindt het ,,opportunistisch” dat demissionair onderwijsminister Marja van Bijsterveldt het vak culturele en kunstzinnige vorming (ckv) wil afschaffen. Volgens de bond kunnen hierdoor 1500 leraren hun baan verliezen.

Van Bijsterveldt diende onlangs een wetsvoorstel in om scholen zelf te laten bepalen hoe ze cultuuronderwijs geven. ‘Dat betekent in de praktijk dus einde oefening. Het is smadelijk voor collega’s die zich nog niet zo lang geleden hebben laten omscholen en zich met veel resultaat inzetten voor hun vak’, vindt vicevoorzitter Ben Hoogenboom. ‘Er is geen enkel objectief onderzoek waaruit blijkt dat de huidige invulling van het vak geen bijdrage levert aan de vorming van leerlingen.’

Van Bijsterveldt wil zo meer budget creëren voor de vakken Nederlands, Engels en wiskunde. Eerder probeerde ze dat door de profielen anders in te delen, maar dat plan strandde door protesten van de bonden.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.