Onderwerp: Opleiden

Opleiden en ontwikkelen van medewerkers wordt ook wel Human Rescource Development (HRD) genoemd. HR heeft een belangrijke rol bij het aanbieden van de opleidings- en leertrajecten die binnen een organisatie. Deze moeten in lijn liggen met de visie, de missie, de doelen, de performancecriteria en de strategie van de organisatie en het gedrag van de organisatie. Ook is opleiden nauw verbonden met andere HR-instrumenten zoals competentie- en talentmanagement. De goede begeleiding vanuit leidinggevenden is bij een opleiding essentieel: denk aan voorbespreken en voorbereiden, de voortgang van het leerproces doorspreken en een nabespreking. Op deze pagina lees je ook over het persoonlijk ontwikkelingsplan (pop), vormen van leren en blended learning.

Artikelen over het onderwerp opleiden

Opleiden
10 vragen over de stageovereenkomst

Waar de stage ophoudt en de arbeidsovereenkomst begint, is een beetje een grijs gebied. Hoe voorkomt u dat een stage als arbeidsovereenkomst wordt aangemerkt? Plus nog negen vragen over de stageovereenkomst.

Arbeidsmarkt
5 vragen over combinatiebanen

Het combineren van banen komt steeds vaker voor en brengt ook een aantal belemmeringen met zich mee. Dat blijkt uit het advies van de SER over combinatiebanen. Reden genoeg om hier als HR-professional alles over te willen weten.

Blog
BlogHoe vergroot je de wendbaarheid van medewerkers?

Iedere HR professional kent ze: de medewerker die al jarenlang in dienst is en weinig interesse heeft in verandering of ontwikkeling. Hoe beweeg je deze medewerkers en vergroot je hun wendbaarheid? Bedrijfsmaatschappelijk werk adviseur Tineke den Haan geeft tips.

Blog
BlogHet einde van mijn derdejaarsstage

Na 10 maanden is de stage van student Mickey geëindigd. Zijn derde jaar is afgerond en in september start hij aan zijn afstudeerjaar. Maar eerst zomervakantie en tijd voor reflectie.

Blog
BlogHR als politieagent?

Na 10 maanden stage maakt student Mickey de balans op. Welke rollen van HR zijn hem opgevallen? En hoe ziet hij de toekomst?

Blog
Blog‘Geen dag is hetzelfde in HR’

Als HR-adviseur is geen dag hetzelfde, ontdekt student Mickey. Hoewel hij houdt van structuur vindt hij het ook aantrekkelijk dat je van tevoren niet honderd procent kunt vaststellen hoe je dag eruitziet.

Opleiden
Wat willen millennials?

Heb je je ooit afgevraagd wáárom millenials zo jobhoppen? Veel mensen denken dat millenials nu eenmaal zo in elkaar zitten. Maar de auteur van dit artikel ziet het anders. Hij denkt dat het komt doordat organisaties massaal niet geven wat millenials nodig hebben.

Blog
BlogMijn eerste presentatie aan werknemers over verlof

Student Mickey loopt momenteel stage op een HR-afdeling van een ziekenhuis. Hij merkt dat het goed is om soms even terug te kijken naar de theorie van zijn studie, om te zien wat de praktijk brengt en wat de relatie tussen die twee precies inhoudt.

Opleiden
Hoe behoud je talent voor je organisatie?

Als je aan talentmanagement doet, moet je eerst weten wat dat ís. Lidewey van der Sluis, hoogleraar strategisch talentmanagement aan de Nyenrode Business Universiteit, geeft een minicollege.

Opleiden
Nieuwe blogger: student Mickey Reedijk

Student Mickey Reedijk gaat blogs schrijven voor XpertHR Actueel. Hij is student HRM. In zijn blogs gaat hij schrijven over zijn ervaringen als student, zowel tijdens de opleiding als tijdens stages. Een korte kennismaking.

Opleiden
Jong talent leert van startup-simulatie

Nieuwe vorm van talentmanagement: zet jonge professionals van verschillende afdelingen en niveaus bij elkaar en simuleer een startup. ‘Laat ze maar een bloedneus oplopen, daar leren ze van’, zegt Kees Froeling van STUDIO.WHY in Oisterwijk.

Opleiden
Blog: HR-manager als makelaar van talentmanagement

Talentmanagement wordt steeds vaker people management genoemd. Aan dat soort benamingen doet Jaap Pauwe als wetenschapper liever niet aan mee. Niet de benaming van de aanpak, maar de aanpak van talentmanagement zélf moet veranderen.

1 2 3 21