D66: ‘Wet Werk en Zekerheid moet over de kop’

0

De Wet Werk en Zekerheid (WWZ) heeft de kloof tussen vast en flex niet verkleind en moet daarom over de kop. Dat zegt Steven van Weyenberg van D66 in gesprek met arbeidsrechtadvocaat Maarten van Gelderen. Bekijk hier het interview.

‘In Nederland hebben we een kloof tussen vast en flex waardoor een vaste baan voor een grote groep medewerkers minder bereikbaar is geworden’, zegt Steven van Weyenberg van D66. In de aanloop naar de verkiezingen sprak arbeidsrechtadvocaat Maarten van Gelderen met hem over het partijprogramma van D66. Van Weyenberg: ‘We willen meer regels rondom het flexen, zo moet er een transitievergoeding komen vanaf de eerste dag. Aan de andere kant maken we het ook voor het MKB weer aantrekkelijk om vaste contracten te geven door bijvoorbeeld forse belastingverlaging.’

Bekijk het hele interview over Wet Werk en Zekerheid:
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=_cD1VL9HOvo]

Verkiezingen 2017

Welke standpunten hebben verschillende politieke partijen bij de komende verkiezingen wat betreft werk en arbeidsmarkt? XpertHR Actueel zet de highlights voor HR op een rij.

Lees meer over:

Over Auteur

Marloes Oelen is contentcoördinator van XpertHR. Met haar journalistieke blik zorgt zij ervoor dat jij helemaal niks mist.