Weet jij alles over de WWZ?

9

We kunnen niet meer onder de Wet Werk en Zekerheid uit. Maar wat weet jij eigenlijk over de ketenregeling, ontslag met wederzijds goedvinden, reorganisaties en de aanzegtermijn?

Door de WWZ verandert er een heleboel voor bedrijven die (vaak) met tijdelijke krachten werken. Ook als je moet reorganiseren of een medewerker om een andere reden wilt ontslaan, kom je met de wet in aanraking. Maar nog niet iedereen weet precies hoe de nieuwe regels in elkaar steken.
Doe de quiz van vijf vragen en kom erachter welke onderdelen je al helemaal onder de knie hebt, en waar je nog even in moet duiken.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

9 reacties

 1. Mirjam van de Langerijt op

  De sanctie op vergeten van de aanzegtermijn is niet dat het contract doorloopt zoals in de antwoorden staat vermeld.

  Indien de werkgever vergeet om een maand voor het einde van rechtswege schriftelijk door te geven of het dienstverband wordt voortgezet, dan zal het dienstverband toch van rechtswege eindigen. Het vergeten van de aanzegging heeft namelijk niet tot sanctie dat het dienstverband voortgezet moet worden.
  De sanctie op het niet of niet juist aankondigen van het wel of niet voortzetten van het dienstverband, is dat de werkgever een schadevergoeding moet betalen (art 7:668 BW).

 2. R de Groot op

  De voorgaande reactie van Mirjam is correct. Het contract eindigt en de werkgever moet maximaal een maand schadevergoeding betalen.
  wellicht moet de maker van de quiz, zelf nog even aan de studie?

 3. Karin Kuiper op

  Begrijp jij wel de stelling dat Fariër m.i.v. 1 juli 2018 een ao onbepaalde tijd krijgt?
  Per 1 juli 2015 max. drie schakels in 24 maanden. Eerste ao zoals genoemd in de vraag gaat in op 1 juli 2015, dus nwe wetgeving.

 4. Claudia Toebes op

  Dus ik weet het blijkbaar toch beter dan de maker van de quiz ;-).

 5. Jan van der Zanden op

  Ha ha, bij Q3 moet natuurlijk 2 x 2017 staan i.p.v. 2018. Treurig niveau van de quiz maker! Wel leuk initiatief. Maar doe het dan goed.

 6. Astrid Slootweg op

  Excuses, er stonden enkele typefouten in de antwoordmogelijkheden. Wij hebben dit inmiddels aangepast. De toelichting op de antwoorden volgt deze week.

 7. Jan van der Zanden op

  Bij Q3 staat het juiste antwoord (1-7-2017) er nog steeds niet bij…… De oude 36 maanden is 24 maanden geworden. Weliswaar geldt de WWZ nog niet als het 1e contract vóór 1-7-15 wordt afgesloten, maar wel bij elke verlenging.

 8. K. van Leeuwen op

  Jammer… er staan nog steeds verkeerde antwoorden in de quiz…