Voorbeeldbrieven aanzeggen

3

Sinds 1 januari 2015 is een werkgever verplicht om aan medewerkers met een tijdelijk contract van zes maanden of langer een maand voordat dit contract afloopt te laten weten of het contract al dan niet wordt verlengd. Dit heet: aanzegging. Hier vind je enkele voorbeeldbrieven aanzeggen.

De aanzegging moet schriftelijk worden gedaan. In de aanzegging laat de werkgever weten of hij het dienstverband wil voortzetten of niet. Ook als een werkgever het dienstverband wil voortzetten, moet hij dat dus minimaal een maand voor het aflopen van het tijdelijk contract schriftelijk aan de werknemer laten weten. Wanneer de werkgever vergeet aan te zeggen, moet hij een aanzegboete betalen.

Meer informatie over het aanzeggen lees je in het dossier over de Wet werk en zekerheid.

Aanzeggen voorbeeldbrieven

Onderstaand vind je voorbeelden van aanzegbrieven. Deze voorbeeldbrieven aanzeggen zijn opgesteld door de juristen van XpertHR:

– Voorbeeldbrief: bevestiging verlenging arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd aanzegging
– Voorbeeldbrief: aanzegging einde arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd

Wil je meer voorbeeldbrieven? Neem een kijkje op XpertHR.

 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

3 reacties

  1. Hoe zit het nu met de datum van aanzegging? Stel ik heb een werknemer waarvan het contract afloopt per 28 februari. Moet de aanzegbrief dan voor 28 januari worden verzonden of kan in dit geval einde maand (dus uiterlijk 31 januari) worden aangehouden als je een aanzegboete wilt voorkomen?