Valse ontslagreden: werkgever laat anderen werk ontslagen werknemer doen

0

Een werkgever die andere medewerkers inzet voor hetzelfde werk als een net ontslagen medewerker, moet een schadevergoeding betalen van ruim 23.000 euro. Er was blijkbaar nog wel werk.

De situatie

Een lijmer wordt ontslagen wegens het vervallen van arbeidsplaatsen. Op aanraden van zijn ex-werkgever gaat hij werken bij Flexwerk. Als hij erachter komt dat anderen nu het werk doen dat hij deed, stapt hij naar de rechter. Hij vindt dat zijn ontslag kennelijk onredelijk is vanwege een valse of voorgewende ontslagreden en vraagt een schadevergoeding voor zijn inkomensverlies en outplacementkosten van totaal 30.000 euro. Hij krijgt van de rechter de opdracht om te bewijzen dat zijn ex-werkgever andere (ex-)medewerkers voor zijn taken heeft ingezet.

Bij de rechter
De ex-werknemer komt met een getuigenverklaring van een andere ex-werknemer die nu ook voor Flexwerk werkt. Die merkte dat hij af en toe op projecten dezelfde werkzaamheden had als toen hij nog voor zijn ex-werkgever werkte: het lijmen van blokken.
Al eerder had de ex-werkgever verklaard dat hij ook een andere ex-werknemer wel eens tegen een vergoeding verkzaamheden liet doen.
De rechter vindt dat daarmee voldoende vaststaat dat de werkgever een valse of voorgewende reden voor het ontslag had. Blijkbaar was er geen tekort aan werk, maar was er een andere reden om afscheid te willen nemen van deze werknemer.
De werkgever heeft nagelaten bewijsstukken te overleggen waaruit blijkt dat de inzet van de anderen hooguit incidenteel was.

De schadevergoeding
De rechter kent de ex-werknemer een schadevergoeding toe van 18.640 euro bruto voor inkomensschade en 5.000 euro netto voor outplacementkosten.

 

Gegevens rechtszaak:

ECLI:NL:RBMNE:2014:1445. Datum uitspraak: 29 januari 2014
Lees meer over jurisprudentie rond arbeidszaken in het dossier Jurisprudentie

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.