Universiteit Twente mag boekhouder ontslaan

0

De Universiteit Twente mag een boekhouder ontslaan die eind maart van dit jaar 2 miljoen euro had overgeboekt naar een vriend.

Dit heeft de rechter in Almelo besloten in een kort geding dat de man had aangespannen tegen het voorgenomen ‘strafontslag’ door de universiteit, zo maakte de rechtbank vrijdag bekend.

De boekhouder had naar eigen zeggen in een vlaag van verstandsverbijstering gehandeld door privé-problemen. Hij had meteen spijt gekregen van zijn daad en de daaropvolgende dagen geprobeerd de overboeking ongedaan te maken. Ook had hij alles opgebiecht aan zijn chef.

De rechter vindt dat van een ‘impulsieve daad’ geen sprake is, aangezien de man ter voorbereiding doelbewust de inlog- en pincodes heeft bemachtigd. Volgens de rechter is sprake van ernstig plichtsverzuim en is ontslag daarom gerechtvaardigd.

Justitie onderzoekt nog of de boekhouder strafrechtelijk wordt vervolgd. De universiteit wil ook nog zo’n 21.000 euro op hem verhalen wegens onderzoeks- en rentekosten.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.