Special HR Journaal: jurisprudentie over WWZ

0

Iedere maand zie je op XpertHR Actueel het HR Journaal, met het laatste nieuws rond ontslagrecht en opmerkelijke jurisprudentie toegelicht. Ter afsluiting van dit jaar is er op dinsdag 20 december om 13.00 uur een extra lange uitzending over de Wet Werk en Zekerheid (WWZ).

‘Samen met mijn collega’s van Van Gelderen Arbeidsrechtadvocaten heb ik de honderden gerechtelijke uitspraken die in het afgelopen jaar gepubliceerd zijn, verzameld en geanalyseerd’, zegt Maarten van Gelderen, arbeidsrechtadvocaat en presentator van het HR Journaal. De bevindingen van deze analyse zal hij presenteren in de uitzending van 20 december.

Rechters gaan soepeler om met regelgeving

Volgens Van Gelderen wordt een nieuwe wet gedurende de eerste maanden vaak op de letter gevolgd, maar zie je dat rechters gedurende de tijd verstrijkt iets soepeler omgaan met de regelgeving en hun eigen interpretatie hebben. Van Gelderen: ‘In het HR Journaal geven we op basis van die uitspraken antwoord op belangrijke vragen voor HR. Bijvoorbeeld: hoe vaak wordt een ontslagaanvraag toegewezen? Wat zijn de verschillen tussen de ontslaggronden? En wanneer kennen rechters een billijke vergoeding toe, en hoe hoog is die vergoeding?’

Kijk gratis mee naar het HR Journaal

De uitzending over de WWZ is op dinsdag 20 december om 13.00 uur. Je kunt gratis meekijken, maar je moet je wel vooraf aanmelden via onze website.

Meld je aan voor het HR Journaal

 

Lees meer over:

Over Auteur

Marloes Oelen is contentcoördinator van XpertHR. Met haar journalistieke blik zorgt zij ervoor dat jij helemaal niks mist.