Rekentool ArbeidsmarktResearch krijgt grote waarde van rechter

0

In een kennelijk-onredelijk-ontslagprocedure kent de rechter een grotere waarde toe aan de berekening van de verwachte werkloosheidsduur door ArbeidsmarktResearch BV dan aan de berekening van het CBS.

De situatie

Een receptioniste-telefoniste wordt na een dienstverband van ruim 21 jaar met toestemming van het UWV ontslagen. Er is een sociaal plan dat in overleg met de or is opgesteld. Dat plan voorziet onder meer in een aanvulling op de ww-uitkering van 4 maanden tot 100% van het laatst genoten salaris voor werknemers onder de 50 jaar. Voor werknemers boven de 50 vult de werkgever de uitkering 6 maanden lang aan.

De vordering

De werkneemster stapt naar de rechter omdat ze een hogere vergoeding wil. Ze vindt dat het ontslag kennelijk onredelijk is, onder meer omdat de gevolgen van het ontslag te ernstig zijn voor haar, in vergelijking met het belang dat de werkgever erbij heeft. Ze vraagt onder meer een vergoeding van € 22.818,15, de hoogte van haar inkomensverlies. Ze komt met cijfers van het CBS waaruit blijkt dat ze rekening moet houden met een werkloosheidsduur van ruim 3 jaar.

Het verweer

De werkgever komt met heel andere cijfers over de verwachte werkloosheidsduur: ongeveer 11 maanden. Die periode is berekend met de rekentool van ArbeidsmarktResearch BV.

Het oordeel

De rechter oordeelt dat het ontslag inderdaad kennelijk onredelijk was. Het sociaal plan houdt enigszins rekening met de leeftijd van de werkneemster maar houdt helemaal geen rekening met de lengte van het dienstverband. De collega’ s van de vrouw zijn tussen de 7 en 10 jaar in dienst geweest. Het bedrijf heeft zich niet als goed werkgever gedragen door niet een betere voorziening voor deze werkneemster te treffen.

Cijfers ArbeidsmarktResearch waardevol
Beide partijen kwamen in de rechtszaak met cijfers over de verwachte werkloosheidsduur. De rechter kent de cijfers van ArbeidsmarktResearch BV grotere waarde toe omdat die zijn gebaseerd op 23 variabelen die zijn ontleend aan de persoonlijke situatie van de werkneemster. Daar komt een verwachte werkloosheidsduur van ongeveer 11 maanden uit, met een kans op uitstroom naar een baan van 43%. De cijfers van het CBS zijn onder meer gebaseerd op werknemers in dezelfde leeftijdscategorie. Daarbij is bijvoorbeeld niet gekeken naar de regio waar ze woont, haar opleiding en haar arbeidsverleden.

Vergoeding: ziekte en financiële situatie werkgever meegerekend
De rechter gaat niet volledig af op de cijfers uit de rekentool, omdat de kans op uitstroom naar werk onder de 50% ligt en de werkneemster door de spanningen van de ontslagprocedure arbeidsongeschikt is geraakt en er nog geen zicht op herstel is.
De rechter laat ook meewegen dat de financiële mogelijkheden van de werkgever beperkt zijn en komt zo tot een vergoeding van 1,5 jaar aanvulling van de uitkering.

LJN BY6325
Kantonrechter Rotterdam
Kennelijk onredelijk ontslag
Eerste aanleg
14 december 2012

Door mr. Ingrid Kooijman »

Zie ook:
> Ontslag via UWV kan toch geld opleveren

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.