Overuren voor juristen door WWZ

0

Werkgevers proberen voor de ingang van het nieuwe ontslagrecht op 1 juli nog gauw niet-presterende of overtollige werknemers te ontslaan. Hierdoor draaien arbeidsrechtadvocaten en rechtsbijstandsverzekeraars op het moment overuren, berichtte AD woensdag.

‘Onze arbeidsjuristen zijn aan het buffelen, het is beduidend drukker dan normaal’, zegt Olav Wagenaar van rechtsbijstandsverzekeraar DAS. Ook advocatenkantoren geven aan dat het erg druk is. Volgens advocaat Pieter van den Brink is het ontslagrecht sinds de Tweede Wereldoorlog niet zo ingrijpend veranderd. ‘Het is logisch dat werknemers inspelen op die nieuwe regels. Omgekeerd proberen ook oudere werknemers nu een regeling te treffen.’

Transitievergoeding

Vanaf 1 juli gaat het nieuwe ontslagrecht in, dat onderdeel is van de WWZ. Werknemers krijgen onder het nieuwe recht meer gelegenheid om in hoger beroep te gaan, verwachten advocaten. Daardoor vrezen ondernemers lange procedures. Ook moet vanaf 1 juli de transitievergoeding uitgekeerd worden aan tijdelijke krachten. Onder het oude ontslagrecht kregen deze mensen geen vergoeding mee.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.